BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επιστολή προς του Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
Με τη ψήφιση του Ν. 3938/2011 και τη σύσταση του σώματος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης η προεκλογική δέσμευση του κ. Παπανδρέου για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε νομοθετικό επίπεδο.
Παρ’ όλες όμως τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευόταν το αργότερο έως και τις 15 Μαΐου, η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υλοποίησή της. Γνωρίζουμε ότι η σχετική διάταξη βρίσκεται προς υπογραφή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση εδώ και 3 εβδομάδες, χωρίς όμως τίποτα να έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.
Επίσης, δεν έχουν ακόμα υπογραφεί οι πιστώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για την εργασία μας το 2011, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας και την εργατική νομοθεσία. Έχουμε ήδη υποστεί περικοπή στην εργασία μας κατά δύο μήνες (από 8μηνο σε 6μηνο), ενώ δεν γνωρίζουμε και αν θα υπολογιστεί η πρόσληψή μας από τις 02/05/2011, οπότε και αναλάβαμε εργασία, είτε θα καθοριστεί μεταγενέστερη ημερομηνία πρόσληψης.
Επιπλέον, ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και της πολιτικής και της φυσικής μας ηγεσίας, ούτως ώστε οι 1.700 συνάδελφοί μας που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο ΠΣ ως πενταετούς υποχρέωσης, στο μέλλον να συνεχίζουν να εργάζονται.
Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και βλάστησης καθώς και της υψηλής θερμοκρασίας, των δυνατών ανέμων και των μελτεμιών που αναμένεται να επικρατήσουν.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ούτως ή άλλως με την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα εκτελέσουν το καθήκον τους προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία του Έλληνα πολίτη και την ζωή του. Περιμένουμε και από τους Βουλευτές να πράξουν τα καθήκον τους ώστε να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Ζητάμε από τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ασκήσουν τις ανάλογες ενοχλήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου καθώς επίσης την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου θα μεταβούν στα γραφεία των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος πανελλαδικά προκειμένου να προχωρήσουν και εκείνοι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω αιτήματα που σας περιγράφουμε.
Σε αντίθετη περίπτωση σας γνωστοποιούμε ότι η ΠΟΣΠΥΔ κατόπιν αποφάσεων των Προεδρείων όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της που πάρθηκε στις 4 Ιουνίου, θα ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με έναρξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην Αθήνα.
Κύριοι Βουλευτές, κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θα πρέπει να καταλάβετε με την σειρά σας ότι μετά από πολλά χρόνια εργασιακής αβεβαιότητας περιμένουμε η Πολιτεία να αποκαταστήσει την αδικία, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και νομοθετικά, ενώ είμαστε άνεργοι εδώ και 6 μήνες και δεν ξέρουμε αν και πότε θα πληρωθούμε τους μήνες εργασίας που έχουμε εργαστεί ενώ παράλληλα τρέχουν οι υποχρεώσεις όλων μας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, καύσιμα, δάνεια κ.λ.π.), υποχρεώσεις που όπως ξέρετε δεν μπορούν να περιμένουν.
Το παρόν έγγραφο θα αποσταλεί σήμερα με e-mail σε όλους τους αποδέκτες και θα δοθούν και στους Βουλευτές από τα αρμόδια Πρωτοβάθμια Σωματεία.