BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση ΠΟΣΠΥΔ 06/06/2011

Συνάδελφοι,

Στις 03/06 παραβρέθηκαν στην Αθήνα 27 Πρόεδροι από τα Σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΥΔ. Δεν παραβρέθηκαν τα Σωματεία Αμαλιάδος, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Ροδόπης, Κέρκυρας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών. Τα Σωματεία Χαλκιδικής, Σερρών απέστειλαν αποφάσεις Δ.Σ. για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Έγινε ενημέρωση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και από τους Προέδρους Σωματείων για τις εξελίξεις και τις επαφές με τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις πληρωμές του 6μήνου και την 5ετία, ΜΑΠ, εκτός έδρας κ.λ.π.
Αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι όπως το 5 προς 1 στο Δημόσιο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ανασχηματισμός, πιέσεις στους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, σενάρια εκλογών, μη έγκαιρη πληρωμή στις 10-15 Ιουνίου, ΜΑΠ, νυχτερινά, οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, 1.700 συνάδελφοι που είναι εκτός ρύθμισης, οικονομικά κ.λ.π.
Στο τέλος συμφωνήθηκε από όλα τα Προεδρεία να υπάρξει αναμονή ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετά η ΠΟΣΠΥΔ να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Συνάδελφοι, η ΠΟΣΠΥΔ στον 8χρονο αγώνα έχει επιδείξει καλά και άμεσα αντανακλαστικά, και εξάντληση των διαπραγματεύσεων όποτε χρειάστηκε και αυτά μας έχουν χαρακτηρίσει για την μέχρι τώρα πορεία και τα αποτελέσματα του αγώνα μας.
Ας φροντίσουν τα Σωματεία πανελλαδικά να μεταβούν στα γραφεία των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και να ενημερώσουν και τα ΜΜΕ την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουνίου, και ξανά την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιουνίου ώστε να πιέσουν και οι Βουλευτές με την σειρά τους, τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του 6μηνου και της 5ετίας (Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ., Οικονομικών, Εσωτερικών).
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση καθώς και γνωστοποίηση των ενεργειών και των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ.