BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση μελών - 9/7/2011

Την Παρασκευή 08/07 πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού της ΠΟΣΠΥΔ με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντ. Ρόβλια.


Παρουσία του Προεδρείου ο Υφυπουργός κ. Ντ. Ρόβλιας υπόγραψε τα σχετικά έγγραφα για τη νέα 5ετία.

Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία του Υφ. κ. Ντ. Ρόβλια με τον Υφ. κ. Εμ. Όθωνα και το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και με τους δύο Υφυπουργούς. Ο Υφ. κ. Ντ. Ρόβλιας μας ενημέρωσε επίσης ότι προϋπήρχε καθημερινή όχληση για το θέμα μας από τον Υπουργό και Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Παπουτσή και κ. Όθωνα. Υπήρξε συνάντηση και με τον Διευθυντή του κ. Ρέππα και αναμένουμε άμεσα υπογραφή από τον κ. Υπουργό.

Μετά τον κ. Ρέππα θα χρειαστούν υπογραφές:

Από τον Αντιπρόεδρο κ. Θ. Πάγκαλο,

Και κ. Ε. Βενιζέλο καθώς,

Και τον Γ.Γ. της Κυβέρνησης κ. Λύτρα. Και οι τρεις παραπάνω Υπουργοί και οι συνεργάτες τους έχουν ήδη ενημερωθεί, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε από την πολιτική ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ., και θα υπογράψουν άμεσα τον φάκελο και είμαστε και σε διαρκή επικοινωνία.

Έπειτα χρειάζεται:

Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

Απόφαση Αρχηγού του Α.Π.Σ.,

Έπειτα η σχετική δημοσίευση για την προκήρυξη στις εφημερίδες.

Και έπειτα βγαίνει η προκήρυξη.

Στη συνέχεια χρειάζεται:

Να δημοσιευτούν τα ονόματα σε ΦΕΚ αφού έχουν προηγηθεί τα αγωνίσματα, τέστ, για την κατηγορία των πολιτών, εξέταση των χαρτιών από την αρμόδια επιτροπή κ.λ.π.,

Και μετά να οριστεί η πρόσληψη για την σχολή κ.λ.π. (παίζουν και οι εκλογές.)

Όπως βλέπετε έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα. Έγινε συζήτηση με τον κ. Ρόβλια και την ΠΟΣΠΥΔ να υπάρξει απασχόληση και για τους 1.700 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης. Ζητήθηκε ακόμα εκ νέου από τον κ. Ντ. Ρόβλια να εξετάσει εάν μπορούμε να διαχωρίσουμε την προκήρυξη σε 3.400 και 600. Είναι σχετικά δύσκολο αλλά θα το εξετάσει ο κ. Υφυπουργός εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η μισθοδοσία του Μαΐου ήταν μειωμένη και κατά 30 € περίπου καθότι δεν είχαμε προσληφθεί την Πρωτομαγιά.

Επίσης το επίδομα παραμεθορίων περιοχών όπου δίνεται είναι μειωμένο από πέρυσι κατά 20%.

Με το νέο σύστημα πληρωμών εντοπίστηκαν μεμονωμένα προβλήματα διαφορετικών ποσών παρακρατήσεων για τα Σωματεία από το Α.Π.Σ. Τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα επικοινωνία της ΠΟΣΠΥΔ με το Α.Π.Σ. για την διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.

Παρακαλούνται τα Σωματεία που έχουν παρακρατήσει τα 15 € να τα επιστρέψουν στα μέλη τους. Η παρακράτηση των 15 €, όπως γίνεται κάθε χρόνο, έγινε κατόπιν βεβαίωσης των Σωματείων ότι είναι μέλη τους και τα Σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΣΠΥΔ. Πέραν τούτου το καταστατικό της ΠΟΣΠΥΔ ορίζει ότι η εξόφληση πρέπει να γίνεται μέσα στο πρώτο 6μηνο και επίσης προβλέπεται και από την Ε.Α.Π.

Προωθείται σχετική ρύθμιση για τις οφειλές του 2011 σχετικά με τις μετακινήσεις με τις moto που ανέρχονται στα 92.000 € καθώς και των εκτός έδρας.

* Θα γίνουν και περαιτέρω διευκρινήσεις από το Α.Π.Σ. καθότι μέχρι τώρα μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τα ένσημα για το έτος 2011 θα είναι 150 ώστε να γραφτούμε στο Ταμείο Ανεργίας όταν και αν για όσους χρειαστεί.

Τα Προεδρεία των Σωματείων που επιθυμούν ενημέρωση για τις δικαστικές εξελίξεις για τα 176 € να αποστείλουν e-mail στην ΠΟΣΠΥΔ είτε να επικοινωνήσουν με το Προεδρείο.

* Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και η αποστολή της εφημερίδας της ΠΟΣΠΥΔ και θα ενημερωθείτε και για τις τρέχουσες εξελίξεις.