BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών για το σχέδιο νόμου - 29/12/2010

Συνάδελφοι,
Σήμερα πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου που έχει σχέση με εμάς, θα έχει κάποιες αλλαγές από το προηγούμενο σχέδιο.
Μετά το μεγάλο βάρος δίνεται στην συντομότερη προώθηση στη Βουλή και την ψήφιση ώστε να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω σύντομα και στη συνέχεια μέσω των Βουλευτών να ενισχύσουμε τις προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ.
Μας ενημέρωσαν από το γραφείο της Βουλής ότι το Κοινοβούλιο θα ανοίξει με το νέο έτος στις 10-11/1. Η ακριβής ημερομηνία είναι θέμα του Προέδρου της Βουλής. Το κλειδί όλων των παραπάνω είναι να προωθηθεί η ρύθμιση ενιαία πριν τις 31/1, και να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να συνεχίζουν να εργάζονται σε 8μηνη βάση για 5 έτη ώστε παράλληλα να μπορέσουμε στη συνέχεια μέσω ρυθμίσεως και μέσω δικαστηρίων, να μην χάσει κανείς τη δουλειά του και να υπάρχει για όλους συνεχής απασχόληση.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ. κ. Στέλιο Στεφανίδη και μας ενημέρωσε ότι η διαταγή για απασχόληση μας το 2011 θα βγει μόλις διευθετηθεί το θέμα της ρύθμισης και όταν θα έχει εικόνα από το Υπ. Οικονομικών, δηλ. με το νέο έτος τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τον ενημερώσαμε ότι υπάρχει χρονική δέσμευση βάσει Π.Δ. για την έκδοση της διαταγής και μας γνωστοποίησε ότι το έχει υπόψη.