BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ - αγωνιστική κινητοποίηση

Συνάδελφοι,
Στις 16/10 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ με απαρτία και παρουσία και των 13 μελών της.
Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

1.Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 04/11/2010 και ώρα 10:00 το πρωί στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. στην Κατεχάκη.
2.Ισχύει η προγενέστερη ψήφιση του πορίσματος και αναμένουμε τις θέσεις της κυβέρνησης βελτιώνοντας το σχέδιο νόμου και έχοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις Χρυσοχοῒδη, Παπανδρέου.
3.Την θέση του Β’ Αντιπροέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κατέλαβε ο συνάδελφος Σάλπας Δημήτριος και την θέση του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων εκλέχθηκε ο συνάδελφος Καραδημητρίου Αντώνιος.
4.Προτείνεται και η δεύτερη προσφορά δικηγορικού γραφείου για όσους συναδέλφους επιθυμούν να προχωρήσουν δικαστικά για τον μήνα Νοέμβριο.
5.Εξόφληση τις επόμενες ημέρες της συνδρομής του Σωματείου Θεσσαλίας.
6.Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση στις 11/10/2007, καλούμε τον συνάδελφο από τα Ιωάννινα Δέζο Δημήτριο να καλύψει τη θέση του Γραμματέα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας μετά από την παραίτηση της συναδέλφου Πελαγίας Χρυσανθοπούλου.
7.Αποσύρθηκε η πρόταση γι ανασύνθεση του Α’ Αντιπροέδρου κι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Με πρόταση του Προέδρου ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης και με μυστική ψηφοφορία και από τα 13 μέλη, στηρίζεται ομόφωνα το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ. Κάνοντας υπερβάσεις και διώχνοντας την εσωστρέφεια τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ καλούμε αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά, όπως ξέρουμε, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. την Πέμπτη 04/11/2010 και ώρα 10:00 το πρωί.
Καλούνται οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις να καταθέσουν άμεσα στις Υπηρεσίες τους για μεταθέσεις, αποσπάσεις, αμοιβαίες, αιτήσεις μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Μεταγενέστερες ημερομηνίες δεν θα ληφθούν υπόψη απ’ ότι μας μεταβίβασαν από το Α.Π.Σ.
Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, με τον αξιότιμο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη στον οποίο μεταφέραμε τα προβλήματά μας. Δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιήσει επικοινωνία με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μανώλη Όθωνα.
Υπήρξε συνάντηση και με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στ. Στεφανίδη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου. Τα ίδια μας είπε και ο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γρηγ. Τασούλας, δεν πήραμε απαντήσεις για το αν λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ. Όταν είπαμε και στους δύο αν επικοινώνησαν με τον κ. Γ. Ραγκούση που έχει δηλώσει ότι το καλοκαίρι στο θερινό τμήμα μπορεί να γίνει κάτι, δεν πήραμε απάντηση….
Τελικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μόνο στο δρόμο λύνονται τα προβλήματα και κόβεται και η όρεξη της εργοδοσίας για νέες περικοπές