BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ




                   Για δείτε τον νόμο πατήστε εδω



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση χρονοδιαγράμματος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για την εργασιακή εξέλιξη των εποχικών πυροσβεστών
Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης και τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από όλη την Ελλάδα είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 με σκοπό να τους ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και προσδιορίζει την εξέλιξη των εργασιακών τους σχέσεων.
Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.

Ο κ. Όθωνας τόνισε ότι αυτή η αυτή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί μόνο ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα που αφορά την αποκατάσταση μιας εργασιακής ασφάλειας για τους εποχικούς πυροσβέστες και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ενδυναμώνει παράλληλα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, διευκολύνοντας την αξιοποίηση ενός έμπειρου δυναμικού στην καταστολή, αλλά και την πρόληψη των πυρκαγιών.
Ο κ. Υφυπουργός ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τον σχεδιασμό και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της αναγκαίας σχετικής απόφασης διαταγής για την πρόσληψη, και για την αντιπυρική περίοδο του 2011 των 5.387 εποχικών πυροσβεστών, για ένα εξάμηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.
Παράλληλα, προκηρύσσονται εντός του Μαΐου, κατ’εκτίμηση το πρώτο 15ήμερο, οι 4.000 θέσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 ιουνίου.
Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν προφανώς αρκετά πριν την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011. Από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες και 1/1/2012 αναλαμβάνουν υπηρεσία ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα, αυτή την πολιτική απόφαση θα υλοποιήσουμε, πάντα προσπαθώντας να μη χάσουμε καθόλου χρόνο και φυσικά με πνεύμα γόνιμης συνεργασίας μαζί σας».
Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Όθωνας ευχαρίστησε εκ μέρους του Υπουργού κου Χρήστου Παπουτσή και όλων των εμπλεκομένων την ΠΟΣΠΥΔ και όλους τους παρευρισκομένους για τη συμβολή τους στην εξέλιξη και ευτυχή κατάληξη της κοινής αυτής προσπάθειας και αυτή με τη σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία για την δικαίωση του πάγιου αιτήματός τους, που σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, γίνεται πραγματικότητα.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δικαιολογητικά που πιθανόν θα ζητηθούν κατά την προκήρυξη


Ύστερα από σχετικό ερώτημα της ΠΟΣΠΥΔ, οι νομικοί σύμβουλοι απάντησαν τα παρακάτω:

Κατόπιν επικοινωνίας με το Προεδρείο σας και από την εμπειρία μας από προηγούμενες προκηρύξεις κάλυψης θέσεων στο Δημόσιο, σας επισημαίνουμε ότι τα βασικά δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν να επισυνάψετε κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στην προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι τα ακόλουθα:
Α. Επικυρωμένο αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
Β. Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτήριου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που κατέχετε τίτλο σπουδών από χώρα εκτός της Ελλάδας, θα πρέπει να υποβάλλετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό ισοτιμίας.
Γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι πληρείτε τις προϋποθέσεις που θέτει ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος στην παρ. 3 και 5 εδ. 1 και ότι οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν υπηρετούν τώρα στις ένοπλες δυνάμεις.
Δ. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται ότι απασχοληθήκατε ως συμβασιούχοι πυροσβέστες είτε κατά τις αντιπυρικές περιόδους από 2008 έως και 2010 είτε σε μία από τις ως άνω αντιπυρικές περιόδους και επιπλέον σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.
Ε. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφονται οι αντιπυρικές περίοδοι που απασχοληθήκατε ως συμβασιούχοι πυροσβέστες (για όσους έχουν απασχοληθεί στην Π.Υ από το 1998 έως και το 2007).
ΣΤ. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται ότι είστε εθελοντές κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ζ. Βεβαίωση από την Δασική Υπηρεσία από την οποία να προκύπτει οι περίοδοι απασχόλησης ως εργατοτεχνίτες (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Η. Επικυρωμένο αντίγραφο επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή άδειας οδήγησης μηχανής (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Θ. Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου Δημοσίου ΙΕΚ με την ειδικότητα «Ειδικός Δασικής Προστασίας» (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ι. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικού ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά), το οποίο θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Κ. Πιστοποιητικό από την Στρατολογία (ΤΥΠΟΣ Α΄) στην οποία να αναγράφεται ότι υπηρετήσατε κατά τη στρατιωτική σας θητεία είτε ως Έφεδροι Αξιωματικοί είτε στην Προεδρική Φρουρά είτε στις Ειδικές Δυνάμεις είτε ως 5ετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Λ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι είστε τέκνα προσωπικού του Π.Σ. που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή ότι είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα τουλάχιστον 67% εξαιτίας τρομοκρατικής πράξης (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Μ. Βεβαίωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων στον οποίο ανήκετε ή από το Ταμείο Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, η οποία να έχει θεωρηθεί από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ν. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εάν είστε γονείς ή τέκνα τρίτεκνης οικογενείας.
Ξ. Συμπληρωμένη την αίτηση μαζί με μια φωτογραφία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου και τα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από την Π.Υ. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της ως άνω περίπτωσης Ν μπορεί και αυτό επίσης να αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως αρκεί να το δηλώσετε στην αίτηση.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις


Η ΠΟΣΠΥΔ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο αγώνα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Ανέκαθεν η πρόθεση της ΠΟΣΠΥΔ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η μέγιστη απορρόφηση των συναδέλφων σε 12μηνη απασχόληση και παράλληλα να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου θα απορροφηθούν άμεσα 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ο αριθμός αυτός είναι ο ακριβής των συναδέλφων που έχουν τις προϋποθέσεις. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αγχώνονται οι συνάδελφοι με τα μόρια. Οι 2.000 συνάδελφοι που μένουν εκτός ρύθμισης είναι:
  • Όσοι είναι άνω των 56 ετών,
  • Όσοι δεν έχουν την προϋπηρεσία από 45 έως 56 ετών,
  • Όσοι δεν έχουν II απολυτήριο στρατού,
  • Όσοι προσλήφθηκαν το 2009,
  • Όσοι δεν έχουν απολυτήριο τίτλο γυμνασίου (μετά το 1980) ή δημοτικού (προ 1980),
  • Και όσοι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Προτεραιότητα της ΠΟΣΠΥΔ είναι η υλοποίηση του νομοσχεδίου, δηλαδή η έκδοση της προκήρυξης, καθώς και η παραμονή στο Π.Σ. όσων συναδέλφων μείνουν εκτός ρύθμισης.
Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί στο Π.Σ. η εργασία των παραπάνω, καθώς όλες οι προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο απαιτούν απολυτήριο στρατού II και λευκό ποινικό μητρώο. Για όσους δε εκκρεμεί το I και το ποινικό μητρώο επισημαίνουμε ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να υπάρξει πιθανή μονιμότητα, και να μπορεί να διεκδικηθεί. Συνεπώς για τους υπόλοιπους συναδέλφους μπορεί να οριστεί από την ΠΟΣΠΥΔ συγκεκριμένο νέο διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να πάμε σε νέες βελτιωμένες νομοθετικές διατάξεις και να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις όπως έγινε αναφορά και στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Παπαντώνη στη Βουλή.
Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις νομικές εισηγήσεις των νομικών της ΠΟΣΠΥΔ και θα προχωρήσουμε σε σχετική αναλυτική ενημέρωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβή εικόνα σχετικά με το χρόνο της προκήρυξης. Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου τις αμέσως ημέρες. Έχουμε δρόμο συνάδελφοι σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστήριο προς τον Πρωθυπουργό


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την υλοποίηση της προεκλογικής σας δέσμευσης που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόσφατα. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν καθοριστικά και με τιτάνιο αγώνα τόσο ο αξιότιμος Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρ. Παπουτσής, όσο και ο αξιότιμος Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμ. Όθωνας. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν όλοι οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάποιοι Βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Τέλος γνωρίζουμε ότι την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα μας και όλοι οι Έλληνες πολίτες, γεγονός που καθιστά την προσπάθεια που καταβλήθηκε πολύ μεγάλη, δεδομένο και με το γεγονός ότι η πρόσληψη μας συμφέρει το Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση σε εσάς και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας καθότι από τους περίπου 5.350 συμβασιούχους πυροσβέστες που απασχολούμασταν, θα απορροφηθούν σε πενταετή 12μηνη απασχόληση οι περίπου 3.350. Συνεπώς θα πρέπει οι 2.000 περίπου συνάδελφοί μας να συνεχίσουν να απασχολούνται ως έχει, είναι άνθρωποι όπως όλοι μας που καθημερινά μοχθούμε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, πολλές από αυτές είναι πολύτεκνες, ζούνε σε πυρόπληκτες και ακριτικές περιοχές.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ και παρακαλούμε να φροντίσετε και για τους 2.000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου κ.Ευτύχης Δαμιανάκης στην Νεα τηλεόραση Χανίων Κρήτης

Παρέμβαση του Γ.Γ. Γραμματέα τις Ομοσπονδίας και Προέδρου του Σωματείου Κρήτης κ. Φαραντάκη Αλέξανδρο και του Αντιπροέδρου τις Ομοσπονδίας και γραμματέα του Σωματείου Κρήτης κ.Κωνσταντουδάκη Διονύσιο καθως επισης και του Β Αντιπροεδρου τις Ομοσπονδιας κ.Γουρδουρακος Γεωργιος.



Παρέμβαση του Προέδρου τις Ομοσπονδίας κ.Παπαντώνη Κων/νο.



Αναδιμοσιευση απο το blog http://www.dasopyrosbestes.blogspot.com/

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΟΘΩΝΑ ΕΜΜ.