BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προτοτυπία του Π.Κ. Σητείας

Μέτα την πρωτοτυπία του Π.Κ.Σητείας περίπολο-εκπαίδευση χωρίς εκπαιδευτή (βλέπε παλαιότερη ανάρτηση).Επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο με νέο θέμα Αναμένεται ενημέρωση εντός των ημερών.

Τα πρώτα δείγματα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Μέτα από συνάντηση του προεδρείου μας με τον περιφερειάρχη,τα πρώτα δείγματα φάνηκαν λύνοντας το πρόβλημα της Π.Υ Ρεθύμνου,θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει και στα υπόλοιπα για το καλό της υπηρεσίας και των συναδέλφων.

Πυρκαγιά χθες στα Χανια-περιοχη Αγιάς



πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην περιοχή τις Αγιάς κοντά στις αποθήκες των s/m ΙΝΚΑ,η φωτιά έγινε αντιληπτή από περίοικους που ειδοποίησαν την πυροσβεστική Υπηρεσία.Αμέσως έφτασε το περίπολο της περιοχής καθώς και ένα ακόμη όχημα και τα δυο οχήματα επανδρώνονταν από συμβασιούχους πυροσβέστες. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι.Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη ελέγχο γύρω στις 7.00 καταστρέφοντας αγροτοδασική έκταση.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΖΙΦΑ



Μετά από ενημέρωση προς τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα που υπάρχουν σε μερικές υπηρεσίες ,θέλουμε να πιστεύουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα του ότι θα λυθούν και αναμένουμε να τα δούμε στην πράξη!!!!


ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ







ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο Προεδρος του Σωματείου και Γ.Γ της Ομοσποδίας μας Φαραντάκης Αλέξανδρος στην Νεα Τηλεόραση



Υ.Γ.Ζητω συγνώμη για την ποιότητα του βίντεο.

Ο Διαχειριστής του blog

Ο Προεδρος του Σωματείου και Γ.Γ της Ομοσποδίας μας Φαραντάκης Αλέξανδρος στα Μ.Μ.Ε {Δείτε το ζωντανά πατώντας εδώ}

Σήμερα το πρωί έδωσε συνέντευξη στον τοπικό σταθμό Κύδων, η οποία θα προβληθεί στα δελτία ειδήσεων .Το βράδυ και ώρα 9.00 θα μιλήσει ζωντανά για θέματα του κλάδου μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού Νέα Τηλεόραση. Δείτε το και μέσα από το blog μας πατώντας παραπάνω

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συνάδελφοι,
Μέχρι την Δευτέρα 24/05/2010 το βράδυ ενημερώστε με fax την ΠΟΣΠΥΔ ποιες Π.Υ. δεν έχουν πληρώσει ώστε την Τρίτη 25/05/2010 η ΠΟΣΠΥΔ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.
ΠΡΟΣΟΧΗ, μην το αμελήσετε. Οι μηνιαίες καθαρές μας κρατήσεις τελικά στο μισθό μας είναι 10 € περίπου από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, εκτός τα δώρα.
Η Επιτροπή συνεδρίασε τελευταία φορά την Πέμπτη 20/05/2010. Ο Πρόεδρος θα επιδώσει το πόρισμα μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες.
Τα Σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΥΔ στις 20/05/2010 δώσανε ένα ηχηρό παρόν στην απεργία της ΓΣΕΕ, σε αρκετά Εργατικά Κέντρα σε Αθήνα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη κ.α. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να στείλουν σχετική ενημέρωση και φωτό όπου αλλού υπήρξε συμμετοχή των Σωματείων.
Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, είμαστε πεπεισμένοι ότι τον μήνα θα τον κερδίσουμε πάλι, καμιά ανοχή, καμιά διαπραγμάτευση, καμιά υποχώρηση. Είναι πλέον θέμα τιμής και επιβίωσης.
Την εβδομάδα που έρχεται η ΠΟΣΠΥΔ έχει κανονίσει και άλλες τηλεοπτικές παρουσίες στα ΜΜΕ. Εμείς νύχτα δεν θα φύγουμε. Άλλοι μπορεί, θα παλέψουμε όπως παλεύουμε στις φωτιές, μέχρι τέλους. Ας είναι έτοιμα τα μέλη και τους επόμενους μήνες για απεργίες πείνας, ομαδικές παραιτήσεις κ.λ.π. Πιέστε συνάδελφοι τους τοπικούς βουλευτές με συναντήσεις.
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραλάβετε και το νέο τεύχος της εφημερίδας μας.

ΠΗΓΗ.ΠΟΣΠΥΔ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ενημέρωση για τις σημερινές εξελίξεις απο την ΠΟΣΠΥΔ

Η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε σήμερα 17/05/2010 συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στεφανίδη, τον Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε ότι αύριο θα βγει διαταγή από το Α.Π.Σ. για πληρωμή λόγω προβλήματος με την Υ.Δ.Ε. (Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ενταλμάτων). Εάν αύριο Τρίτη δεν βγει η διαταγή για πληρωμή η ΠΟΣΠΥΔ θα προχωρήσει την Τετάρτη το πρωί σε μηνυτήρια αναφορά προς κάθε υπεύθυνο.
Στον κ. Βούγια αναφέραμε το θέμα του 8μηνου σε 7μηνο και δήλωσε άγνοια, μεσολάβησε παράλληλα ο Υφυπουργός ώστε να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Υπουργός μας είδε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι 7 μήνες και όχι έως 7(!!!), ότι αναμένει την οικονομική μελέτη για να την προωθήσει στον Υπουργό Οικονομικών, του εξηγήσαμε ότι έχουμε ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στη Λαμία και ότι η αναλογία είναι με μια περίπου θέση πολίτη πυροσβέστη καλύπτονται περίπου με τρεις θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών. Τόνισε δε ότι δεν είναι θέμα ο ένας μήνας περικοπής μπροστά στο μέλλον μας. Του ζητήσαμε να δώσει σχετικές απαντήσεις σε επικείμενη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μάκη Βορίδη.
Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και θα γίνει νέα συνάντηση την Παρασκευή 21/05/2010 καθότι επισπεύδουμε τις διαδικασίες ώστε να κλείσει η Επιτροπή το πόρισμα στις 31/05/2010 για να μεταβιβαστεί στον κ. Υπουργό.

ΠΗΓΗ.ΠΟΣΠΥΔ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πληρωμές: Ολοκληρώθηκαν οι κυβερνητικές υπογραφές!

Σήμερα Παρασκευή (14-5) ολοκληρώθηκαν οι κυβερνητικές υπογραφές για την αποδέσμευση του κονδυλίου μισθοδοσίας μας.
Ο φάκελος αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Υπ. Εσωτερικών και αναμένεται το διαβιβαστικό προς το ΑΠΣ ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα και να πληρωθούμε (το πιθανότερο εντός της επόμενης εβδομάδος).


Υ.Γ.Υπομονή κοπέλια.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"Κλείδωσε" το 8μηνο με Υπογραφή Παπακωνσταντίνου..... ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!

Αν δεν ρίξεις "μπινελίκια",αν δεν στείλεις εξώδικα,
αν δεν βγεις στα κανάλια να τους "κράξεις"...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

Επιτέλους υπέγραψε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Οικονομικών το έγγραφο για να "ξεκλειδώσουν" οι κωδικοί για την μισθοδοσία του 8μήνου μας. Αναμένετε τώρα μέσα στην ημέρα να υπογράψει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ώστε από Δευτέρα να αρχίσουν οι πληρωμές. ΛΟΓΙΚΑ τώρα από τον άλλο μήνα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην καταβολή της μισθοδοσίας μας.
Παρακάτω παραθέτω το εξώδικο χτες από την ΠΟΣΠΥΔ:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα.
2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανό Στεφανίδη, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Μουρούζη αρ. 4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
2. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
3. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόριο Τασούλα, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
4. Ελληνικό Κοινοβούλιο
5. Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
6. Μ.Μ.Ε
-------------------------------------------------------
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, σύμφωνα με την περ. δ του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 36/2008 Διαιτητικής Απόφασης, που διέπει τους όρους αμοιβής και εργασίας μας «Η διαταγή για την καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας των υπαγομένων στην παρούσα εργαζομένων (συμβασιούχων πυροσβεστών) θα πρέπει να έχει εκδοθεί από το Α.Π.Σ. έως την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και οι Διοικητές υποχρεούνται εντός δύο (2) εργασίμων ημερών να καταθέτουν τις καταστάσεις στις κατά τόπους ΔΥΟ. Η κατάθεση θα αποδεικνύεται με το πρωτόκολλο κατάθεσής τους».
Όπως επίσης ασφαλώς γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο1 του αν. Ν. 690/4945, όπως τούτο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 2336/1995, «Κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές, που καθορίζονται είτε από τη σύμβαση εργασίας είτε από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είτε από αποφάσεις διαιτησίας είτε από το νόμο ή, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας ή των οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που είναι εντεταλμένα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού».
Όπως επίσης ασφαλώς γνωρίζετε, η παραβίαση όρου ΣΣΕ επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 1876/1990.
Έως και σήμερα, 12 Μαΐου 2010, δεν μας έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές μας. Η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και έχει δημιουργήσει σε όλους εμάς, αλλά και στις οικογένειές μας, τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες, καθόσον αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής μας (δάνεια, ενοίκια, κάρτες, υποχρεώσεις παιδιών κλπ) .
Επειδή η ανωτέρω αντισυμβατική συμπεριφορά συντηρεί μία κατάσταση συνεχούς και αδιάκοπης οικονομικής ανασφάλειας, υποβιβάζοντάς μας σε εργαζομένους δεύτερης κατηγορίας.
Επειδή σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τις νόμιμες υποχρεώσεις σας, θα προβούμε στην άσκηση του δικαιώματος μας για επίσχεση εργασίας, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε τις νόμιμες αξιώσεις μας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να προβείτε στην άμεση εξόφληση των οφειλομένων, εντός τριών εργασίμων ημερών, διότι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας προκειμένου να προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όποιους ανωτέρω αναφέρεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Αναδημοσιευση απο forest fireghters

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών

Συνάδελφοι,
Εδώ και μια εβδομάδα ότι ο φάκελός μας για την πληρωμή μας βρίσκεται στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου στα τηλέφωνα.2103332601 Γραφείο Υπουργού--2103332635 κ. Παπούλη--2103332622 κ. Χατζή
Η κ. Χατζή, Διευθύντρια του κ. Υπουργού δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ενώ η κ. Παπούλη μας λέει ότι ο φάκελος είναι στον Υπουργό για υπογραφή εδώ και μέρες!!! Πάρτε όλοι στα παραπάνω τηλέφωνα.
Ο Πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. Υπουργείου κ. Γρηγ. Τασούλα στις 11/5, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά και παρουσία του Προέδρου και τον κ. Μιχ. Χρυσοχοiδη, μας διαβεβαίωσε ότι θα πληρωθούμε το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Αρχηγός λείπει μέχρι την Πέμπτη στο Αγ. Όρος…..
Σήμερα στάλθηκε εξώδικο από την ΠΟΣΠΥΔ προς το Υπουργείο και τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες ενέργειες.
Αύριο στις 13/05/2010 και ώρα 08:30 το πρωί στο Σύνταγμα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών η ΠΟΣΠΥΔ καλεί όλα τα μέλη της, ένστολους, να παραβρεθούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης.
Καλούνται οι συνάδελφοι ειδικά από τα Σωματεία Μεγάρων, Κορίνθου, Λαυρίου, Σαλαμίνας, Αγ. Στεφάνου. Ας φροντίσουν τα Σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, τηλεφωνικά και με SMS.
Το μέλλον είναι δυσοίωνο και απαιτείται εγρήγορση.

ΠΗΓΗ.ΠΟΣΠΥΔ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τροποποίηση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)



Αποσπασμα Εφημεριδα της Κυβερνησεως.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση για τις Μηχανές


Ενημέρωση μελών - 4/5/2010

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες σε επίπεδο συνδικαλιστικό και πολιτικό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Μετά από συναντήσεις των τελευταίων ημερών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασούλα, τον Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών κ. Μπόλαρη, κ. Σαχινίδη, και Γ.Γ. Υπουγείου Οικονομικών κ. Πεντάζο και αρκετούς πολιτικούς, κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στους οποίους εκφράσαμε τις αντιθέσεις μας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα εργασιακά μας θέματα.
Η σχετική Υπουργική απόφαση για την πληρωμή μας τις επόμενες ημέρες αλλά και του 8μηνου, έχει ήδη υπογραφτεί από το Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών κ. Πεντάζο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες υπογραφή από τον κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Πάγκαλο και το Γ.Γ. της κυβέρνησης. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μπορέσουν να υπογραφτούν μέχρι την Παρασκευή 07/05/2010 ώστε να μπορέσει το Α.Π.Σ. μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πληρώσει αν υπογράψουν οι πολιτικοί.
Τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ πιέζει για προβολή στα ΜΜΕ και παρουσιάζονται δύο θέματα. Την εξασφάλιση του 8μηνου και το πλεονέκτημα της Πολιτείας να προχωρήσει σε ρύθμιση για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών έχοντας οικονομικό όφελος από αυτό. Αργά το βράδυ της Τρίτης ενημερώσαμε για τα τεκταινόμενα κατ’ ιδίαν και τον Γ.Γ. ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη, ομοίως και τον Γραμματέα Συνδικαλισμού κ. Στέφανο Ξεκαλάκη.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε κα το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αδιαπραγμάτευτη στάση της ΠΟΣΠΥΔ για το 8μηνο, ούτε λεπτό λιγότερο, παράλληλα εάν δεν προχωρήσουν οι υπογραφές των πολιτικών μέχρι την επόμενη εβδομάδα για την πληρωμή μας η ΠΟΣΠΥΔ θα κάνει όλες τις ενέργειες ώστε τα μέλη της να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας πανελλαδικά καθώς και για περαιτέρω ενέργειες.
Πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση τα Επιτροπής απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εστιάζοντας τα μέλη της Επιτροπής στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Άμεσος στόχος της ΠΟΣΠΥΔ είναι η εξασφάλιση του 8μηνου μαζί με τις απαραίτητες πιστώσεις και στην συνέχεια η εκτίμηση για το ποιες οι προθέσεις της πολιτείας για το θέμα της εργασιακής μας αποκατάστασης. Σχεδόν καθημερινά καταθέτουν τα χαρτιά για σύνταξη περίπου 70-90 μόνιμοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήδη 100 συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν αποχωρήσει από την 1η ημέρα απασχόλησης. Τα παραπάνω συνθέτουν την δυσκολία της κυβέρνησης κα των πολιτικών και κατ’ επέκταση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής στις οικονομικές δυσκολίες και την εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί και θα εφαρμοστούν. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι. Συνιστούμε σε όλο τον κόσμο μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
Υπάρχουν αρκετά παράπονα από τα μέλη μας ότι μερικά Δ.Σ. Σωματείων δεν αναρτούν τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ στους πίνακες ανακοινώσεων και δεν ενημερώνονται. Ας το προσέξουν αυτό οι συνάδελφοι. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και νέες προβολές της ΠΟΣΠΥΔ στα ΜΜΕ παρότι δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμα… Ήδη έχει δοθεί και συνέντευξη παρουσία του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι EURONEWS. Θα υπάρξει στη νέα οικονομικοτεχνική μελέτη της ΠΟΣΠΥΔ, μετά τα νέα δεδομένα, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις μας για την εργασιακή μας αποκατάσταση. Συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Την Πέμπτη 06/05/2010 το πρωί θα υπάρξει και νέα τηλεοπτική παρουσία μας στο πρωϊνό του κ. Γ. Αυτιά στο ALTER περίπου στις 08:00 το πρωί όπως έγινε και στις 30/04 και 04/05.

ΠΗΓΗ.ΠΟΣΠΥΔ

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ενημέρωση μελών

Σήμερα το πρωί (30/4) υπήρξε τηλεοπτική παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ στο πρωϊνό δελτίο του ALTER μαζί με συναδέλφους του Σωματείου Μεγάρων. Υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου (κ. Χρυσοχοΐδη, κ. Βούγια, κ. Τασούλα). Όλοι οι πολιτικοί θεωρούν προτεραιότητα να ανακοινωθούν τα μέτρα και μετά να δούμε.
Επιπλέον δεν έχει υπογραφτεί η σχετική υπουργική απόφαση για να πληρωθούμε!!! Επειδή ζητάει Υπουργείο Εσωτερικών βάσει του Ν.3833/2010 να εφαρμοστεί η μείωση 30% για τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο. Μάλιστα ζητήσαμε από την Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευσταθία Μπεργελέ το υπ’ αριθμ. 19/4 ΔΙΠΠ/Φ.1.9/530/8695 αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου κ. Αργυρού αρνήθηκε να μας τα δώσει μετά από εντολή της Γ.Γ. κ. Ευσ. Μπεργελέ. Κατά τα άλλα «όλα στο φως». Αφού μείναμε αρκετή ώρα στον κ. Αργυρού μας είπαν θα επικοινωνήσει η Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ.λ.π.
Μετά από κάλεσμα του κ. Αρχηγού παραβρεθήκαμε στη σύσκεψη του Α.Π.Σ. παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γρηγ. Τασούλα. Επιμείναμε και στον κ. Αρχηγό και στον Γ.Γ. κ. Τασούλα ότι αν υπάρξει περικοπή χρόνου εργασίας των συμβ. Πυροσβεστών ή απολύσεις συμβ. Πυροσβεστών θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα εν όψει του καλοκαιριού και η αξιοπιστία προς της πολιτικής ηγεσίας έχει πλέον κλονιστεί. Ζητήσαμε να εγκριθούν και επιπλέον πιστώσεις και αναμένουμε απάντηση τη Δευτέρα, ομοίως και το αν θα βγει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό και πρόσληψη αποκλειστικά από εμάς. Του εκφράσαμε τη δυσφορία μας για τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση και μας ζήτησε προθεσμία ώστε να μας απαντήσει την Δευτέρα. Ομοίως και για το θέμα της Υπουργικής Απόφασης για τη πρόσληψη και πληρωμή μας.
Η ομάδα των μοτοσικλετιστών θα λέγεται «πυρσός», θα αποτελείται για το Ν. Αττικής από 60 moto μόνο με οδηγό που να διαθέτει δίπλωμα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μένει ως έχει, προστίθεται μόνο 1 moto στον Αγ. Νικόλαο (Κρήτη) και 2 στο Ν. Χαλκιδικής. Παρότι ζητήσαμε και για τους άλλους νομούς αρνήθηκε κατηγορηματικά ο κ. Αρχηγός. Η moto και ο εξοπλισμός θα είναι δωρεά και όχι από το κράτος… Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επιβαίνοντες θα είναι δύο. Ήδη ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Σώμα ανέρχεται μετά τις τελευταίες παραιτήσεις σε 5.398 περίπου. Τις επόμενες ημέρες θα ξαναέχουμε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία εάν τελικά δεν βρεθεί λύση θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Τη Δευτέρα 03/05/2010 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη πάλι στο Α.Π.Σ. για τις moto και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Υπουργείου όπου αναμένονται οι έγγραφες προτάσεις από τους φορείς. Αναρωτιόμαστε βέβαια τι επιτροπές και τι μονιμότητα πλέον και από την άλλη λένε συμβάσεις ορισμένου, γιόκ. Κανένας δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στις 30/4 ο Γ. Πεταλωτής, κυβ. εκπρόσωπος δήλωσε: «όλα τα μέτρα και οι αποφάσεις είναι επώδυνα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς για τίποτα». Συνεπώς ας κλείσουν τη Βουλή, να μετατάξουν και τους 2.500 περίπου υπαλλήλους, να μειώσουμε το χρέος και μετά ας έρθουν και σε εμάς…. Και τα Golden boys βασιλεύουν…. Σας αναδημοσιεύουμε δημοσίευμα από τοπική εφημερίδα:
«Όταν σου λένε ότι «ως χώρα χρωστάμε», ρώτα τους:
Γιατί μαζί τα φάγαμε;
Όταν σου μιλάνε για τις αγορές, ρώτα τους:
Ποια η διαφορά τους από τους τοκογλύφους;
Όταν σου μιλάνε, οι εγκληματίες-ληστές του δημόσιου χρήματος, για την ανάγκη να σου κόψουν ένα μισθό, ρώτα τους:
Ποιος πλήρωσε τα 28 δισ. ευρώ που χάρισαν πέρυσι στις τράπεζες;
Όταν σου μιλάνε για «περικοπές» και «ευέλικτες θέσεις εργασίας», ρώτα τους:
Έχουν κανέναν άνεργο, οι αμετανόητοι, στην οικογένειά τους;
Όταν σου μιλάνε για τον «υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα», ρώτα τους:
Ποιος τους διόρισε;
Όταν σου μιλάνε για «μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων», ρώτα τους:
Γιατί τα χειροκροτούν ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και όλοι οι εργοδότες;
Όταν σου μιλάνε για «αδυναμία να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ρώτα τους:
Πως μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για όπλα και μίζες;
Πολλές οι ερωτήσεις….
Η απάντηση μία: Στο δρόμο!
Συνιστούμε σε όλα τα Σωματεία σε πρώτη φάση να διαμαρτυρηθούν στους τοπικούς βουλευτές και κατά κύριο λόγο κυβερνητικούς και να πάρουν θέση για το 8μηνο φέτος προφορικά και εγγράφως ώστε να αναγκαστούν να αναιρέσουν τα περί 5μηνου η ηγεσία. Παράλληλα με τις ενέργειες της ΠΟΣΠΥΔ τις επόμενες ημέρες, να ενημερώσουν εγγράφως την ΠΟΣΠΥΔ για τις ενέργειές τους τα Σωματεία ώστε να είναι πιο συντονισμένες. Ας βγάλουν και σχετικά δελτία τύπου τα Σωματεία.

Ψυχραιμία συνάδελφοι και αγωνιστική ετοιμότητα, φαίνεται ότι πάλι οι συμβ. Πυροσβέστες φταίνε για όλα.

ΠΗΓΗ.ΠΟΣΠΥΔ